Çinko Mineralinin Önemi Ve Faydaları

Çinko minerali, vücudumuzda protein sentezi ve büyümenin yanı sıra, cinsel gelişimi ve bağışıklık sistemine olan faydası nedeniyle oldukça önemlidir. Vücudumuzun daha birçok fonksiyonlarında görev alan çinko, eksikliğinde başta bağışıklık sistemi olmak üzere birçok fonksiyona olumsuz etki etmektedir. İşte, çinko minerali ile ilgili bazı detaylar;

 

Çinko minerali, kişinin zihinsel fonksiyonları ve vücudun kendi kendini iyileştirmesi ya da yenilemesi gereken durumlarda önemli rol üstlenmektedir. Çinkonun vücutta eksik olması gelişme geriliği, dikkat eksikliği ve öğrenme sorunlarına neden olabilmektedir.

 

Çinko minerali eksikliğinde, bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla beraber, tırnakların kırılması, saçların cansızlık ve dökülmeler olabilir.

 

Kırmızı et, çinko minerali eksikliğini gidermek için tüketilmesi gereken besinlerden biridir.

 

Baklagiller, tahıllar, yumurta, süt ve süt ürünleri de vücudumuzun ihtiyaç duyduğu çinko minerali alımına katkıda bulunmaktadır. Dengeli bir şekilde tüketilmesinde fayda vardır.

 

Deniz ürünleri ve lifli besin maddelerinin de düzenli bir şekilde tüketilmesi, uzmanlar tarafından kesinlikle önerilmektedir. Yetişkinlerin günlük 15-20 mg, gebelik döneminde ve çinko takviyesi alınması gerekenlerde daha fazla alınması gerekmektedir. Ancak günlük 50 mg’ın üzerine çıkılmaması şartıyla…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*