“Sarı Toz”un sırrı çözüldü

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ebola, mers virüsü ve konsolosluklara gönderilen tozla ilgili açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısı düzenleyen Gümüş, şu ana kadar Hatay’da Suudi Arabistan’da çalışan bir kişinin mers virüsü sebebiyle vefat ettiğini belirtti.

Cuma günü İstanbul’daki ABD konsolosluğu başta olmak üzere bazı konsolosluklara zarf içerisinde gönderilen “sarı toz”la ilgili de açıklamalarda bulunan Gümüş, üst düzey laboratuarlarda yapılan incelemelerde söz konusu maddelerde biyolojik silah tabiri olarak kullanılabilecek bir toksine rastlanmadığını ifade etti. Şarbon ve veba gibi toksinlerin görülmediğini belirten Gümüş, dün gece itibariyle de kimyasal toksine rastlanmadığını söyledi.

Yapılan incelemelerde söz konusu tozların tebeşir tozu olarak kendilerine rapor edildiği bilgisini veren Gümüş, “Herhangi bir risk yoktur” dedi.

Gümüş, toza maruz kalanların Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözetim altında tutuldukları ve dün de taburcu edildiklerini belirtti. Gümüş, Macaristan Konsolosluğu’nda çalışan 6 kişinin ise bugün taburcu edilebileceklerini söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*