Metabolizmayı Hızlandırma Yolları: 8 Etkili Yöntem

Metabolizmanızı hızlandırmak istiyor musunuz?

Konu kilo vermek olunca daha hızlı bir metabolizma hepimizin isteği.  Metabolizmayı hızlandırma yolları arasında şu 8 etkili yöntem öne çıkıyor:

 

1. Kahvaltıyı atlamayın

Siz uyurken enerjiyi korumak adına vücudunuz metabolizmanızı yavaşlatır. İlk şeyi yemek metabolizmanızın hızlanmasına yardım eder. İyi bir kahvaltı kompleks karbonhidratlardan yani yulaf ezmesi ya da tam tahıllı ekmekten, yumurta beyazından ve muz gibi meyvelerden oluşur.

 

2. Günde 5-6 Öğün Yiyin

Daha fazla yemek zorunda değilsiniz, sadece daha sık yemelisiniz. Bunu yaparak vücudunuz enerji kaynağının sabit olduğunu biliyor ve daha sonra kullanırım diyerek yağa dönüştürmek yerine yakıyor. Bu metabolizmanızı hızlandırmada anahtar faktörlerden biri.

 

3. Yediklerinizi Değiştirin

Daha sık yemek metabolizmanızı hızlandıracaktır, aynı zamanda ne yediğiniz de. Şeker oranı yüksek yiyeceklerle beslenmek kan şekerinizi yükseltip, vücudun bunları yağ olarak depolamasına sebep olacaktır. Daha çok tam tahıllı besinler, meyve ve sebze yemeye çalışın. Yemeklerinizi proteinle (yumurta beyazı ve beyaz et gibi) ve sağlıklı yağlarla (balıktaki ve kuruyemişlerdeki) dengelemeye çalışın.

 

4. Yeşil Çay için

Yeşil çay inanılmaz yağ yakma özelliklerine sahiptir. Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırmada pozitif etkileri olduğunu birçok araştırma gösterdi. Bu yüzden yeşil çayı birçok diyet hapında da görebilirsiniz.

 

5. Vitamin Alımı

Sağlıklı bir vücut için asla vitaminsiz kalmamalısınız. Özellikle B grubu vitaminleri ve demir eksikliğinde sürekli yorgun hissederseniz. Bu yüzden sadece vitamin alımına dikkat ederek bile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

 

6. Egzersiz

Evet, çoğu insan yapmıyor. Eğer egzersiz yapmıyorsanız, bir şeyle başlayın. Kısa yürüyüşler yapın, çocuklarla oynayın. Metabolizmanızı hızlandırmak ve kalorileri yakmak için vücudunuzu hareket ettirmek zorundasınız.

 

7. Ara Yoğunluklu (Interval) Antrenman

Hiç fark ettiniz mi? Bazı insanlar tonlarca kardiyo antrenmanı yapar ama bir süre sonra kilo verme durur. Bunun nedeni metabolizmalarının stabil hale gelmesiyle ilgilidir. Vücut metabolizmanız yeni çevresine çabucak uyum sağlar. Bunu çözebilmek için, Ara Yoğunluklu (Interval) Antrenmanı kullanın. Düşük hızlarla başlayıp, sonra hızlanın, sonra yine yavaşlayın. Bunu yapmanın birçok yolu var. Eğer doğru şekilde yaparsanız metabolizmayı gerçekten hızlandırıp, kalorileri yakabilirsiniz.

 

8. Ağırlık Antrenmanı

Daha fazla kas yaparak metabolizmayı hızlandırabilirsiniz. Çünkü vücudunuz yeni kaslara destek çıkmak zorunda kalacaktır. Kadınlar kas üretmek için yeterli testesterona sahip olmamalarını dert etmemeliler. Daha hızlı bir metabolizma istiyorsanız ağırlık antrenmanı olmazsa olmazlardan.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*