Virüslerin Mikroskop Altında Görünüşleri

Herpes Virüsü ; Bağışıklık sistemimizin zayıfladığı zamanlarda uçuk oluşmasına sebep olur , uçuk sonrası aft yaralarının da oluşmasına dolaylı olarak sebep olabilmektedir.

herpes_virusu-1024x724

Morbillvirus Virüsü ;  Genellikle ağız ve çevresine yerleşerek genç bireylerde , çocuklardakızamığa neden olan bir virüstür ve bulaşıcı bir etkiye sahiptir.

Morbillivirus, of the family Paramyxoviridae is an RNA virus which causes measles. Measles, also called Rubeola, is best known for its typical skin rash although it is primarily a respiratory infection. --- Image by © Visuals Unlimited/Corbis

Virus Poliomyelitis ; Çocuk felcine yol açan virus , genellikle yaz ve sonbahar aylarında etkinlik gösterir , dışkı yolu ile yayılmaktadır.Son zamanlarda ağız yolu ile aşı yönteminin kullanılması hastalığın yayılma etkenini ortadan kaldırmıştır.Virüsün yol açtığı çocuk felci bazen geçici bazende kalıcı etkilere yol açabilmektedir.

virus_poliomyelitis

Veriola Vera Virüsü ; Su çiçeği hastalığına benzer , kırmızı dökülmeler , kızarıklar , ateş , baş ağrısı etkilerini gösteren bir hastalığa ; çiçek hastalığına sebep olmaktadır ve her yaşta görülebilmektedir.

verolla_virüs

Kabakulak Virüsü ; Çocuk yaşlardaki bireylerde görülen bir hastalıktır , tükürük bezlerine yerleşerek ağrı , kusma gibi etkilere sebep olur.

kabakulak_virusu-1024x939

Rotavirüs ; Genellikle genç ve erişkin bireylerde şiddetli ishal ve beraberinde kusma olarak etki gösterir fakat çocuk – bebek bireylerde aşırı etkiye sebep olan bu virüs hastaneye yatma zorululuğu getirecek kadar etkili olabilmektedir.

rota_virus-1024x826

Mycobacterium Virüsü ; Verem – Tüberküloz hastalığına sebep olan bu virüsler genellikle hareketsizdirler ve bu yüzden sebep oldukları hastalık kapalı ortamlarda geç bulaşıcılık gösterir.

Mycobacterium tuberculosis bacteria are rod prokaryotes. --- Image by © Dennis Kunkel Microscopy, Inc./Visuals Unlimited/Corbis
Mycobacterium tuberculosis bacteria are rod prokaryotes. — Image by © Dennis Kunkel Microscopy, Inc./Visuals Unlimited/Corbis

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*