Soğuk Algınlığı Varken Egzersiz Yapılır mı?

Sıradan bir soğuk algınlığınız varsa ve ateşiniz yoksa düşük ve orta seviye egzersiz yapılmasında sakınca yoktur. Hatta egzersiz geniz yollarını açıp, burun tıkanıklığını gidererek size yardımcı bile olabilir.

Egzersiz ve hastalıklarla ilgili genel bir rehber olarak şunları göz önünde bulundurun:

 

-Eğer semptomlar “boynun yukarısında” görünüyorsa egzersiz yapabilirsiniz. Bu semptomlar yaygın görülen soğuk algınlığı, burun akması, burun tıkanıklığı, hapşırma ve hafif boğaz ağrısıdır. Çalışmanızın yoğunluğunu ve uzunluğunu azalttığınız takdirde herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Örneğin, koşmak yerine yürümeyi tercih edin.

-Eğer semptomlar “boynun aşağısında” ise egzersiz yapmayın. Bu semptomlar göğüs sıkışması, sık öksürükler, mide bozukluğu olabilir.

 

-Eğer ateş, yorgunluk veya geniş alana yayılmış kas ağrılarınız varsa egzersiz yapmayın.

Vücudunuz rehberiniz olsun. Eğer soğuk algınlığınız varsa ve çaresiz hissediyorsanız, bir ara verin. Hastayken egzersize biraz ara vermek performansınızı etkilemez. Daha iyi hissetmeye başladığınız anda normal rutininize yavaş yavaş dönebilirsiniz.

 

Hastayken egzersiz yapmayı düşünüyorsanız, çalışmanın yoğunluğunu ve uzunluğunu azaltmayı unutmayın. Eğer sıradan bir soğuk algınlığından fazlası varsa ve normal çalışmanızı devam ettirirseniz, daha ciddi hastalık veya yaralanmalarla karşılaşabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*